Κουταλοπίρουνα

Είδα αυτή την φωτογραφία και θυμήθηκα ότι κάποτε, πιο μικρή, φόραγα κι εγώ ένα τέτοιο βραχιόλι…

πηγή φώτο

…και είπα να ανεβάσω μια ανάρτηση, με ιδέες για εύκολες κατασκευές από πιρούνια και κουτάλια, πλαστικά ή μεταλλικά.

πηγή φώτο

Ιδέα πρώτη, γλαστράκι με τουλίπες από πλαστικά κουτάλια,

απλό και όμορφο διακοσμητικό.

πηγή φώτο

Ιδέα δεύτερη, μεταμόρφωση στρογγυλού καθρέφτη.

Θα χρειαστούμε: έναν παλιό καθρέφτη, πολύχρωμα πλαστικά κουτάλια και σιλικόνη. Κολλάμε τον βραχίονα του πρώτου κουταλιού στην επιφάνεια του καθρέφτη, έτσι ώστε να εξέχει μόνο το στρογγυλό, κολλάμε το δεύτερο ακριβώς δίπλα, έτσι ώστε το στρογγυλό του μέρος, να καλύπτει λίγο το προηγούμενο κουτάλι. Συνεχίζουμε έτσι, κυκλικά.

πηγή φώτο

Ιδέα τρίτη, καδράκια.

Αυτά είναι μεταλλικά μαχαιροπίρουνα, βαμμένα με σπρέι, κολλημένα με σιλικόνη. Βάλτε φαντασία και φτιάξτε τα όπως θέλετε.

πηγή φώτο

Ιδέα τέταρτη, κρεμαστό φωτιστικό.

Κάντε κλικ, να δείτε αναλυτικό φωτογραφικό οδηγό, είναι γραμμένο στα ισπανικά, οπότε μεταφράζω τα βασικά.

Θα χρειαστούμε: πλαστικά κουτάλια ( 200 ), άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού ( 5 λίτρων ), σιλικόνη, κοπίδι, λάμπα με μακρύ καλώδιο. Πρώτα, κόβουμε το βραχίονα, από όλα τα κουτάλια και τον πάτο της μπουκάλας. Κολλάμε τις κομμένες άκρες των κουταλιών στην μπουκάλα γύρω γύρω( δείτε φώτο). Για το πάνω μέρος, φτιάχνουμε πρώτα ένα δαχτυλίδι από τα κουτάλια, κολλώντας τα κυκλικά το ένα μέσα στο άλλο.

Από τον λαιμό του μπουκαλιού, θα περάσουμε το καλώδιο με το ντουί , (αργότερα θα βιδώσουμε τη λάμπα από την κάτω μεριά που δεν υπάρχει πάτος) και μετά θα κολλήσουμε το δαχτυλίδι .

 

πηγή φώτο

Ιδέα πέμπτη, κρεμάστρες για μικροπράγματα.

Λυγίζουμε τα κουτάλια/πιρούνια και τα καρφώνουμε ή κολλάμε σε κομμάτια ξύλου. Εύκολο και πρακτικό.

πηγή φώτο

Ιδέα έκτη, ρολόι τοίχου.

Θα χρειαστούμε: 6 πλαστικά κουτάλια κι 6 πιρούνια, κόλλα, ένα λεπτό φύλλο πλαστικό ( πολυεστέρα ), ένα στρογγυλό μηχανισμό για ρολόι. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι από το πλαστικό λίγο μεγαλύτερο από τον μηχανισμό, κάνουμε τρύπα στη μέση για να περάσουν οι δείκτες και το κολλάμε επάνω του. Κολλάμε τα κουταλοπίρουνα στο πίσω μέρος του πλαστικού και κολλάμε κι ένα γάντζο από πίσω για να το κρεμάσουμε στον τοίχο.

Και τέλος, αυτό για να χαζέψουμε, γιατί και να θέλαμε, δεν μπορούμε να το κάνουμε,

πηγή φώτο

είναι ένα από τα αγαπημένα μου έργα, του Federico Uribe. Ο κολομβιανός αυτός καλλιτέχνης, δουλεύει με υλικά όπως μολύβια, βίδες, νομίσματα, πλαστικά γάντια, κορδόνια παπουτσιών, κ.α. και με μεγάλο ταλέντο αλλά και απίστευτη υπομονή, δημιουργεί εκπληκτικά γλυπτά. Αυτό είναι φτιαγμένο από πολλές εκατοντάδες πλαστικά πιρούνια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*Are you a spammer? - Please complete this equation: *