…από μια παλιά κασέτα

Επιτέλους, ο καιρός φαίνεται να φτιάχνει, κι οι μέρες αυτές είναι ότι πρέπει για βόλτες, μετά απ΄τον μεγάλο χειμώνα που περάσαμε φέτος.

Περπατώντας λοιπόν σε κάποιο πεζόδρομο αυτό το Σαββατοκύριακο, είδα να πουλάνε πορτοφολάκια φτιαγμένα από παλιές κασέτες !!

source

Σίγουρα θα έχετε παλιές κασέτες καταχωνιασμένες κάπου. Διαλέξτε μια απ'τις αγαπημένες σας και … ξεχαρβαλώστε την !!  Μάλλον δεν πρόκειται να την ξανακούσετε πια, οπότε χρησιμοποιήστε την για κάτι άλλο. Θα χρειαστείτε λίγο ύφασμα, φερμουάρ, κόλλα, βελόνα κ κλωστή. Το παραπάνω πορτοφόλι, φτιάχνεται αρκετά απλά : με σχετικά χοντρό ύφασμα, πρώτα ράβεις ένα πορτοφόλι και μετά κολλάς επάνω του, με σιλικόνη, τις πλευρές της κασέτας.

designboom

Αυτή είναι μια άλλη εκτέλεση της ίδιας ιδέας. Το φερμουάρ, είναι απευθείας κολλημένο πάνω στην κασέτα, κι ανοίγει γύρω γύρω. Είναι πορτοφολάκια κατάλληλα για ψιλά και κάρτες. Δείτε εδώ ένα tutorial, που δείχνει βήμα βήμα, πώς να το κάνεις.

Και τι θα κάνουμε με την ταινία της κασέτας που περίσεψε? Θα την πετάξουμε? 'Οχι, γιατί ως γνωστόν, δεν πετάμε τίποτα !!

Θα την πλέξουμε βέβαια…

source

Σας έχω πει σε προηγούμενη ανάρτηση, για το νήμα από πλαστικό. Αντίστοιχα, μπορεί να πλεχτεί και η ταινία της κασέτας και μάλλιστα είναι και πιο εύκολη στο πλέξιμο, δεν χάνει τη φόρμα της εύκολα. Πλέκεται με βελονάκι και βελόνες, και μπορούμε να φτιάξουμε από τσαντάκια και σκουλαρίκια, μέχρι … ότι φανταστούμε. Χαζεύοντας τις εικόνες στο διαδύκτιο, βρήκα και την παρακάτω θήκη για κινητό…

source

Εγώ, για νας σας πώ την αλήθεια, αφού συγκέντρωσα όλα τα υλικά που χρειαζόμουν για να φτιάξω το πορτοφολάκι, άνοιξα την κασέτα, έβγαλα την ταινία κι άρχισα να την πλέκω …

🙂

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*Are you a spammer? - Please complete this equation: *